(εσωτερικη πρακτικη)

  

Ο σανσκριτικός όρος Vini-yoga (vi-ni-yoga) υποδεικνύει τη ροή ενός μαθήματος yoga, βασισμένου στη διαφορετικότητα, την προσαρμογή και την κατάλληλη μέθοδο, παρέχοντας τα μέσα για να αναδυθεί το καλύτερο από το μαθητή.

Απαιτεί την κατανοηση της παρούσας ενεργειακης κατάστασης ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ,

Η εστίαση στο προσωπικό δυναμικό και τους στόχους του μαθητη (ενσυναισθηση) απο την πλευρα του δασκαλου, καθώς και η ευαισθησία και κατανόηση από πλευράς του μαθητή, των δονήσεων ,της δράσης ,και των μέσων που συνολικά η πρακτική της Κundalini διαθέτει, οδηγει μοιραια σχεδον στο αποτελεσμα .

Αναπτυξη του πεδιου "αισθησης -εντυπωσης" , και εμπειρια αυτου που υπαρχει εκει.

 

Αυτός ο συνδυασμός δίνει τη δυνατότητα και στους δύο να εργαστούν, να επικεντρωθούν και να

δραστηριοποιήσουν την διαδικασία της μεταμόρφωσης και επίγνωσης σε ένα σχήμα κύκλου. Ο κύκλος

είναι ένα σχήμα κλειστό χωρίς γωνίες με συνεχόμενη ροή (περιφέρεια) κέντρο (στόχος) και χώρο

(νους + καρδιά) χωρις σταθερη ιεραρχια

 

Αφιερωμένη στην αφύπνιση της Kundalini ενέργειας μια πρακτική

 

που ξεδιπλώνει την ανθρώπινη σφαιρα μας σε επίπεδα.

 


Αντλώντας έμπνευση από την ενοποίηση διαφόρων «εσωτερικών τεχνικών» (άσανας, pranayamas, mundras, bandhas, kriyas) και καταλήγοντας σε ένα «κυκλικό χορό», ευαισθητοποιεί το ενεργειακό πεδίο και προετοιμάζει το μαθητή για την επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό του.(Εσωτερικη πρακτικη, απαραιτητη εμπειρια )

 


Kundalini


www.3ho.org/kundalini-yoga

Η Kundalini Yoga, είναι η τεχνολογία που θα ενώσει το πεπερασμένο με το Άπειρο,

και η τέχνη της εμπειρίας του Άπειρου μέσα στο πεπερασμένο.

 

Η Kundalini Yoga ονομάζεται και yoga της ευαισθητοποίησης. Είναι ένα δυναμικό ισχυρό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει την εμπειρία της ψυχής σας.


Σε αυτό το μάθημα αξιοποιούμε τις  σωματικές δυνατοτητες και τις ενέργειες

του νευρικου συστηματος και τις θέτουμε υπό την κυριαρχία της βούλησης

που είναι το όργανο της ψυχής.


Με ακρίβεια χειρουργικού εργαλείου και απόλυτα συνειδητά, συνδιάζουμε την αναπνοή, τις θέσεις των χεριών  (μούντρας) , τις οπτικές εστιάσεις (ντρουστι) ,τα εργαλεία καθοδήγησης του νου μεσα απο τον ηχο (μαντρας), τις θέσεις και τα ενεργειακά κλειδώματα (bandhas) για να εξισορροπήσουμε το νευρικό σύστημα, να μεγαλώσει η χωρητικότητα των πνευμόνων μας και να καθαρίσει το αίμα. Μαθαινουμε να συντονιζουμε στο σωμα, το μυαλό και την ψυχή.


«Στην Kundalini yoga το σημαντικότερο όφελος είναι η εμπειρία, που πηγαίνει κατευθείαν στην καρδιά  . Καμία περιγραφή δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εμπειρία σας. Το μυαλό σας μπορεί να δεχθεί ή όχι τις λέξεις αλλά η συνείδησή σας δεν θα δεχθεί μόνο λόγια, χρειάζεται την αίσθηση»

- YogiBhajan, Το εγχειρίδιο του εκπαιδευτη της εποχής του Υδροχόου, σελ.20.

 

Η Kundalini yoga δεν είναι θρησκεία. Όταν εφαρμόζουμε την τεχνική της Kundalini yoga στα σωματα και τα μυαλά μας, το  αποτέλεσμα ειναι η εξύψωση του πνεύματος. Είναι για τον καθένα, είναι παγκόσμια και δεν κάνει διακρίσεις.

«Η Kundalini Yoga δεν είναι μία θρησκεία, θρησκείες έχουν προέλθει από αυτήν, δεν είναι μια μανία, δεν είναι μια λατρεία, είναι μια πρακτική εμπειρία. Είναι η πρακτική εμπειρία της υπεροχής ενός ανθρώπου, συνειδητου , ολοκληρωμενου , που υπάρχει πάντα εκεί και είναι αδρανής, δεν έχει ξυπνήσει». – YogiBhajan 26/07/96


H Κundalini yoga είναι η πρακτική για τους ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις, τις πιέσεις που δημιουργούν οι ευθύνες, τα νοικοκυριά  και που μεγαλώνουν οικογένειες, που διαχειρίζονται επιχειρήσεις. Είναι ένα μονοπάτι για τον καθένα που χρειάζεται τις δεξιότητες για να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών μας και δεν τον ενδιαφερει αναγκαστικα,μονο" να βαλει το ποδι πισω απο το κεφαλι"...

H Kundalini yoga κρατήθηκε πολύ μυστική μέχρι το 1969, όταν ο Yogi Bhajan τη δίδαξε ανοιχτά, προκειμένου να προετοιμάσει την ανθρωπότητα για τις μεγάλες αλλαγές που αυτός ο πλανήτης δέχεται πια καθώς περνά από την εποχή των Ιχθύων στην εποχή του Υδροχόου.


Η αρχαία τεχνολογία της Kundalini yoga ανιχνευει την ευαισθητοποίηση και μας δινει το σθένος να κάνουμε τη μετάβαση ομαλή.

Η κληρονομιά της τεχνικής και η πνευματική γνώση που ο Yogi Bhajan μελέτησε και κατέκτησε στην Ινδία είναι ένα δώρο για τη Δύση.


Η εμπειρία της Kundalini δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι βρισκεστε σε μια βαθιά ξέπνοη κατάσταση έκστασης πέρα από αυτό τον κόσμο. Σας ενσωματώνει πληρέστερα στην πραγματικότητα και σας δίνει ευρύτερο όραμα και ευαισθησία, έτσι ώστε να μπορείτε να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικα.


-Yogi Bhajan “Kundalini Yoga The Flow of Eternal Power"

 

KUNDALINI TANTRICOUPLES(Τριτη 09.30-11.00)

Καθε Τριτη πρωι εξερευνουμε την "παρ-ουσια "μας ,σε σχεση με την "παρ-ουσια" του προσωπου απεναντι μας .Δυο ενεργειες σε σημεια αντικριστα , δεν μπορουν παρα να αλληλεπιδρουν